Het programma in Rotterdam

De Toerversie Rotterdam vindt plaats op zondag 11 augustus 2024. De hoofdstart- en finish zijn vlak bij de Erasmusbrug, kruising Vaste Land en Schiedamsedijk in Rotterdam.  Het terrein is vanaf 08:00 uur geopend voor publiek en deelnemers. Daarnaast is er de mogelijkheid om ook in Den Haag en in Dordrecht gebruik te maken van een startlocatie. Vanuit deze startlocatie kom je ook langs de hoofdstart in Rotterdam, maar finish je gewoon weer op de plek waar je bent gestart. 

Hiernaast tref je de starttijden aan voor Den Haag en Dordrecht. Hieronder vind je alle informatie over het programma in Rotterdam.

Programma

Den Haag


  • 08:15 uur vertrek 150 km
  • 08:30 uur vertrek 85 km

Meer informatie

Programma Dordrecht


  • 08:00 uur vertrek 150 km
  • 08:15 uur vertrek 110 km 
  • 08:30 uur vertrek 70 km 


Meer informatie

Starttijden Rotterdam


150 kilometer vrije toertocht
09:30 - 09:45

110 kilometer vrije toertocht
9.45 - 10.00 uur

70 kilometer vrije toertocht
10.00 - 10.30 uur

40 kilometer Ladies Ride
10.45 - 11.00 uur

25 kilometer Ladies Ride
10.45 - 11.00 uur

Finishtijden Rotterdam

Het finishterrein is de gehele middag open tot 17.00 uur. Hier is het mogelijk om te genieten van een hapje en drankje. De vrije toertocht-deelnemers komen verspreid over de middag binnen.

DIKKE BANDENRACE VOOR DE JEUGD VAN 2-8 JAAR

 
Graag dragen ook wij ons steentje bij om kinderen op de fiets te krijgen. Daarom organiseren we samen met de welbekende wielerploeg Team Jumbo Visma voor de kinderen een leuke dikke bandenrace op de startlocatie aan de Heidelberglaan. Deelname is gratis maar je dient je wel in te schrijven zodat we zicht hebben hoeveel kinderen er mee gaan doen. Na afloop ontvang je een Team Jumbo Visma wielershirt en een medaille ter herinnering.
 
Inschrijven
 
Heb je een eigen helm, neem deze dan mee. Heb je geen helm dan kunnen jullie een helm bij de inschrijftafel komen lenen. Een wielerhelm is verplicht. Na afloop van de wedstrijd moeten de helmen direct weer worden teruggebracht bij de inschrijftafel. Jeugdrenners die een KNWU licentie hebben mogen niet meedoen, die zijn ‘te goed’. De deelnemers rijden op eigen fietsen zoals: gewone fietsen, mountainbikes of city bikes met een minimale banddikte van 28 mm. Wij zorgen voor een goede veiligheid op het parcours. Mocht er onverhoopt toch een ongelukje gebeuren, dan staat er een EHBO ploeg paraat. Nadat alle categorieën gereden hebben, vindt de prijsuitreiking plaats.

Ladies Ride Rotterdam


Deze fietstocht, georganiseerd door Leontien van Moorsel en Wendy van Dijk, is geïnspireerd op de bekende Leontien Ladies Ride, waar duizenden vrouwen aan deelnamen op initiatief van de voormalig wereld- en olympisch kampioene.

Er zijn verschillende routes beschikbaar van 25 en 40 kilometer, en deelname is mogelijk met elk type fiets. Uiteraard zijn ook mannen van harte welkom. De Ladies Ride is een onderdeel van de Toerversie Rotterdam, een sportevenement waar plezier, fietsen, entertainment, en catering samenkomen.

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen